Het eerste FNS X ICCS event over mobiliteit voor MKB-ondernemers was een groot succes!


FNS

Op 1 oktober 2024 vond het allereerste gezamenlijke Future Network Services (FNS) x ICCS event plaats in de prachtige Watertoren West in Groningen, gericht op mobiliteit voor MKB-ondernemers uit Noord-Nederland. Dit event bracht experts en ondernemers samen om te praten over de toekomst van mobiliteit en de nieuwste technologieën die hierop inspelen.

Frans Hamstra van atnorth trapte de middag af met een inspirerende presentatie over de impact van mobiliteit op de regio, en wat de provincie Groningen hieraan bijdraagt. Daarna nam Pascal Heijnen van TNO ons mee in de wereld van 6G-technologie en hoe dit een centraal staat binnen het FNS-programma, met veelbelovende oplossingen voor MKB-bedrijven.

Na de sessies was er volop gelegenheid om te netwerken tijdens een heerlijk buffet. De middag werd afgesloten met waardevolle gesprekken en nieuwe inzichten. In de komende tijd komen er meer sessies voor het MKB, zowel bij het fieldlab in Delft als in Groningen. Deze sessie is tot stand gekomen met de MIT-regeling vanuit de topsector ICT.