Jos Berière spreker op de 5G ACIA Plenary Meeting in Beijing


Jos Berière, trekker van FNS-Programmalijn 3 - Leading Applications, had een belangrijke boodschap voor de 5G-ACIA Plenary Meeting, het wereldwijde orgaan van de industrie richting 3GPP. De vergadering vond plaats van 18-20 september in Beijing, China.

De huidige restricties in de industrie, zoals verouderde software en hardware beperkingen, staan snelle en continue verbeteringen in de weg. Om deze uitdagingen te overwinnen moet 6G directe connectiviteit met machine-eindpunten (sensoren/actuators) mogelijk maken, waardoor de flexibiliteit toeneemt van de machine. Bovendien zal het centraliseren van legacy software op de edge, naadloze software-updates mogelijk maken gedurende de 15-jarige levenscyclus van modules in de machine. Hierdoor verdwijnt de afhankelijkheid van embedded software-implementaties.

5G ACIA

Jos Berière: "Onze gezamenlijke inspanningen voor het 6G Wireless Factory werkpakket en live testbed, ontwikkeld en beheerd door Cordis Suite, Koninklijke KPN, Weidmüller, TU/e, TNO, en ASML, benadrukken het belang van flexibiliteit en modulariteit bij het voldoen aan de dynamische markteisen en het verhogen van de productiviteit."

Hij vervolgt: "Hoewel de industriële 5G-markt achterblijft ten opzichte van de belofte, is de urgentie om de onderliggende problemen aan te pakken duidelijk. Bij FNS geloven we dat een soepele samenwerking tussen industrieën en beleidsmakers cruciaal is om de wereldwijde schaalvoordelen te bereiken die nodig zijn in dit domein."

Klik hier voor meer informatie over 5G-ACIA