Innovatie en connectiviteit op het BTG Event


Eerder deze maand presenteerden Peter Rake, programma​manager van het FNS-programma en Nico Nijenhuis, Program Director van TTT Smart Industry en werkpakketleider binnen Future Network Services (FNS) op het BTG Event in Noordwijk. Het programma was volledig gewijd aan inspiratie, innovatie en connectiviteit - thema's die ook zeer relevant zijn voor FNS.

Peter geeft inzicht in het FNS-programma

Peter belichtte het FNS-programma en hij besprak hoe FNS streeft naar innovatie door middel van drie verschillende impacttrajecten:

  • Het versterken van bestaande netwerken: Gebruik maken van de infrastructuur die al aanwezig is in Nederland.
  • Innoveren naar nieuwe oplossingen: Het ontwikkelen van geavanceerde technologieën die de toekomst van connectiviteit zullen bepalen.
  • Synergieën creëren: Samenwerken met de diverse consortiumpartners om geïntegreerde oplossingen te garanderen.

Peter deelde ook inzichten over het FNS-partnerecosysteem en de samenwerking binnen de programmalijnen of werkpakketten welke essentieel zijn voor het bereiken van de doelstellingen van FNS. Specifiek sprak hij natuurlijk ook over de rol van BTG als partner binnen het FNS-programma.

Peter BTG

Nico bespreekt Thematische Technologieoverdracht

Nico's presentatie benadrukte de noodzaak van samenwerking op het gebied van Thematische Technologieoverdracht (TTT). Hij introduceerde de TTT-werkwijze, die bedoeld is om het gat te vullen voor initiatieven die te vroeg zijn voor durfkapitaal maar te ver gevorderd voor onderzoekssubsidies.

De belangrijkste punten uit Nico's presentatie waren:

  • De noodzaak van toegang tot kennis, ervaring en netwerken om innovatie te bevorderen.
  • De voordelen van een gezamenlijke aanpak om technologische vooruitgang te versnellen.
  • Hoe TTT een gestructureerd pad naar commerciële levensvatbaarheid voor veelbelovende projecten.

Nico BTG

Samenwerking voor duurzame digitalisering

Op het BTG-Event in Noordwijk heeft FNS haar betrokkenheid bij innovatie en connectiviteit te laten zien. De inzichten die Peter en Nico deelden, benadrukten het belang van het bouwen van sterke netwerken, het bevorderen van samenwerking en het stimuleren van duurzame digitalisering. Dank aan BTG voor de mogelijkheid om bij te dragen aan het waardevolle programma van deze dag.

BTG foto publiek