Stichting Future Mobility Park


65981bbec409a483c9528f3e_Definitief FMP design logo-01-p-500

Wat is de naam van uw instelling/bedrijf?

Stichting Future Mobility Park

Welke producten of diensten leveren jullie?

Stichting Future Mobility Park is een plek van de toekomst waar we met elkaar inspireren, ontmoeten, testen en onderzoeken doen naar innovatieve mobiliteit. Overheden, bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen komen en werken er samen aan een betere toekomst.

Er worden gautomatiseerde voertuigen getest (bezorgrobots, op afstand bestuurbare deelauto's, vendingrobots, pontjes, bussen en shuttles), AI camera's getest op veiligheid, het biedt een thuis aan een van de Hardt Hyperloop buizen en er is een controlroom voor operaties op afstand en monitoren en er worden rondleidingen gegeven aan scholieren en studenten.

Waar zijn jullie actief binnen het FNS-programma (programmalijn, werkpakketten) en wat is daarin jullie bijdrage?

Binnen FNS faciliteert SFMP het testen met Wireless Detectie in de praktijkopstelling en bereidt opschaling voor vanuit de eisen, het praktisch ontwerp en de operationele- en safetyframeworks in mobiliteit.

SFMP is actief in programmalijn 3 in het werkpakket Wireless Detection waarin we samen met o.a. Vialis en de Gemeente Rotterdam de slimme kruising ontwerpen en op basis van het gebruik van intelligente Verkeersregel Installatie (iVRI) onderzoeken in welke mate de huidige detectielussen in de weg zijn te vervangen door draadloze detectie op basis van 6G.

Waarom nemen jullie deel aan het FNS programma?

Stichting FMP beheert een hightech testterrein in Rotterdam (M4H) en ondersteunt het ecosysteem voor nieuwe mobiliteit waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen samenwerken en ervaring opdoen op FMP en dat delen met elkaar. Zo ontstaat er innovatieve kennis van nieuwe mobiliteit, kunnen prototypes volwassen worden, het gebruik worden opgeschaald door bedrijven en publieke veiligheid gereguleerd worden door overheden.

FMP heeft sponsors (Gemeente Rotterdam en MRDH) en partners (Connekt en CROW) om kennis te delen, denk daarbij bijvoorbeeld aan de toekomst van het OV, het testen van automatische shuttle-bussen die veilig een kruising oversteken, een control room, verkeersmanagement en sensorfusie.

Op het gebied van de digitale infrastructuur beschikt FMP over hybride netwerken met draadloze verbindingen en glasvezel en zijn de kruisingen smart uitgevoerd met de iVRI's zoals gemeenten deze gebruiken en beheren i.s.m. marktpartijen.