The Future Mobility Network B.V.


YW_FMN_Logo

Wat is de naam van uw instelling/bedrijf?

The Future Mobility Network B.V.

Welke producten of diensten leveren jullie?

The Future Mobility Network zet zich in voor het realiseren van duurzame mobiliteitsoplossingen voor de toekomst. Door middel van verbinding, advies, ontwikkeling en onderzoek van innovatieve methoden, doorbreken we obstakels en overwinnen we grote uitdagingen.

Wij gaan enorme opgaven aan rondom hinderprojecten zoals de Van Brienenoordbrug. Ook managen we verschillende innovatieve mobiliteitsoplossingen. Van geautomatiseerde shuttles tot deelauto’s. Zo reden er shuttles bij ESA Estec en bracht bezorgrobot Rosie boodschappen naar studenten.

Ook staan wij klaar voor klanten die advies kunnen gebruiken om de beste locatie voor mobiliteitshubs in stedelijk of ruraal gebied te bepalen. We helpen bij vastgoed- en strategievragen om door ontwerpprincipes op gebieds- en gebouwniveau voor meer actieve mobiliteit te zorgen, op weg naar een minder dominante positie van de auto. Bij het managen van programma’s is de insteek iets snel te verhelpen, maar ook duurzaam te laten zijn op lange termijn.

We certificeren ook vastgoed op de mate van inrichting voor duurzame mobiliteit en onderzoeken of dit de waarde van vastgoed kan verhogen. We introduceren boekbare parkeerplaatsen via Coding the Curbs en zetten ons in voor op afstand bestuurbare deelauto's.

Waar zijn jullie actief binnen het FNS-programma (programmalijn, werkpakketten) en wat is daarin jullie bijdrage?

FMN adviseert en realiseert mobiliteitsoplossingen met overheden en bedrijven. FMN slaat de brug tussen behoeften van overheden, zoals die bij mobiliteitsmanagement en verkeersmanagement -vaak als onderdeel van een gebiedsontwikkeling. In FNS brengen we die kennis van de behoefte van de gebruikers en beheerders in en vervlechten de ontwikkelingen in de werkvelden met de ontwikkeling van 6G. Dat doen we in de programmalijn 3 in het werkpakket Wireless Detection waarin we i.s.m. o.a. Vialis en de gemeente Rotterdam de slimme kruising ontwerpen en op basis van het gebruik van intelligente Verkeersregel Installatie (iVRI) onderzoeken in welke mate de huidige detectielussen in de weg zijn te vervangen door draadloze detectie op basis van 6G.

Waarom nemen jullie deel aan het FNS programma?

Future Mobility is Connected!

Mobiliteit van personen en goederen, ter land, ter zee en in de lucht, is onderdeel van de digitale revolutie. Auto's zijn rijdende computers, drones bezorgen medicijnen en pontjes varen automatisch heen en weer.

De fysieke infrastructuur zoals wegen, kruisingen, hubs en havens digitaliseren ook. Zonder mensen in het voertuig, vaartuig of vliegtuig zijn de eerste stappen vaak het bedienen op afstand. Bekend van bruggen en sluizen, maar inmiddels ook van toepassing op deelauto's en logistieke robots. Zonder betrouwbare, communicatieve infrastructuur zijn deze verbonden, automatische systemen niet veilig. Ook de communicatie met de gebruiker en logistieke keten valt of staat met betrouwbare en snelle communicatie. Met 5G zagen we de snelheid al toenemen en bood slicing een manier om vertraging op drukke netwerken te voorkomen. Met 6G gaan we een volgende ontwikkeling in en komen we op een andere frequentie, waarbij detectie van objecten onderdeel kan worden van de digitale infrastructuur. 6G zal de basis gaan vormen voor de toekomstige oplossingen in de mobiliteit.