TU Delft
Wat is de naam van uw instelling/bedrijf?
Welke producten of diensten bieden jullie aan?
De Technische Universiteit Delft is een internationale topuniversiteit die wetenschap, techniek en design combineert. De drie kerntaken van de TU Delft zijn onderwijs, onderzoek en innovatie. Onze 27.000+ studenten werken dagelijks aan het oplossen van urgente maatschappelijke uitdagingen binnen veertig afdelingen verdeeld over acht faculteiten.
Onderwijs:
TU Delft biedt meer dan 200 opleidingen binnen de faculteiten Bouwkunde; Civiele Techniek & Geowetenschappen; Elektrotechniek, Wiskunde & Informatica'; Industrieel Ontwerpen, Lucht- & Ruimtevaarttechniek; Techniek, Bestuur en Management; Technische Natuurwetenschappen; en Werktuigbouwkunde. Daarnaast biedt de TU Delft online opleidingen: inmiddels zijn er 165 MOOC’s (Massive Online Open Courses) die meer dan 3,8 miljoen deelnemers wereldwijd.
Onderzoek:
Met baanbrekend onderzoek willen we de grenzen van de technische wetenschappen verleggen. Binnen meer dan 200 labs werken wij samen met wetenschappers van andere universiteiten aan de meest complexe vraagstukken; variërend van fundamenteel onderzoek tot het ontwikkelen van concrete innovaties.
Innovatie:
TU Delft Campus is de broedplaats voor radicale innovatie. Wij werken samen met de ruim 250 bedrijven op de campus, zoals startups, scale ups en corporates. Binnen onze fieldlabs werken we samen met bedrijven, overheden, hogescholen en experts aan de ontwikkeling en verbetering van innovaties. Binnen deze publiek-private samenwerking geven wij vorm aan de toekomst van Robotica, AI, Quantum, MedTech en de Energietransitie.
Waar zijn jullie actief binnen het FNS-programma (programmalijnen, werkpakketten), en wat is jullie bijdrage?
TU Delft is actief betrokken in Programmalijn 4, die zich richt op de bouw van testbeds voor 6G, wat samenwerking en innovatie op nationaal en internationaal niveau bevordert.
TU Delft draagt bij door het leveren van hoogwaardige infrastructuur, technologische kennis, AI-expertise, en geavanceerde onderzoeksfaciliteiten voor de ontwikkeling en toepassing van 6G-technologieën in verschillende sectoren, zoals telecommunicatie, energie en slimme netwerken. Dit wordt verder ondersteund door bestaande en geplande onderzoeksinfrastructuur die al actief is in onderzoeksvelden relevant voor het FNS-programma.
Waarom nemen jullie deel aan het FNS-programma?
TU Delft neemt deel aan het FNS-programma om de ontwikkeling van 6G-technologie te versnellen. Via het Do IoT Fieldlab biedt de universiteit bedrijven de mogelijkheid om nieuwe draadloze technologieën te testen en zich voor te bereiden op de overgang van 5G naar 6G. Het lab ondersteunt vooral MKB-bedrijven door hen toegang te geven tot expertise en testomgevingen.